Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

BÄSTA STARTEN LYDNADSDAG
med HUNDREDA

KNIVSTA

Heldag med momentträning för tävling- och brukslydnad!

Har du gått en bästa starten kurs och vill använda dig av konceptet i lydnadsmomenten så är detta dagen för dig! Hela kursdagen är ämnad för att träna moment med en hund som är engagerad och VILL jobba tillsammans med dig! 

All träning utgår från att hunden och föraren ska vara fokuserade och engagerade hela träningspasset från början till slut, oavsett vilken nivå ekipaget befinner sig på. Målet är att träningen även ska hålla på tävling. Vi bör träna så som vi ska tävla! 

Bästa starten bygger på boken Bästa starten som är skriven av Maria Brandel och Siv Svendsen. 

"Träningen bygger på bränslet från roliga belöningar som tar er till det engegemang och sinnesstämmning som momentet kräver - Hundträning ska vara roligt!"

Förkunsakper: du behöver ha gått grundkursen Bästa Starten hos någon certifierad Bästa Starten-instruktör. 

Träningspassen är individuella så praktiken läggs på den nivå där du och din hund befinner dig på. 


Kursupplägg 

Vi kommer ha gemensamma genomgångar i grupp medan all praktisk träning sker med en hund i taget. Detta för att det ska bli kvalitet på träningen men också för att hela gruppen lär sig av att se varandra träna. Du väljer själv vilka moment du vill ha hjälp med under kursdagen. 

Vet du inte vilka moment du vill börja med? Då kan du utgå från de moment som finns bland checklistorna som ni fick på bästa starten grundkurs. De finns också att ladda ner gratis på Maria och Sivs hemsida här.

Kommande kursstarter för Lydnadsdag - Bästa starten 

Kursstart 1 - Knivsta 
Lördag:
 26/2 - 2022
Pris: 1 900 kr (hallhyra ingår i priset)
Max: 6 ekipage
Tid: 10:00-16:00
Plats: Inomhus i Knivsta hundsportcenter 
 

Jag som är instruktör på kursen "Bästa starten med Hundreda" heter Emma Hammar. Har själv fyra hundar i dagsläget, tre Australian Shepherd som alla har tävlat eller tävlar i lydnad, rallylydnad, Nose Work, Specialsök och barmarksdrag. Har också en Kelipevalp som ännu är ett oskrivet kort men fokus är tävlingslydnad och specialsök. Jag har jobbat som instruktör i många år inom flera hundsporter. Är utbildad Bästa starten instruktör för Maria Brandel och Siv Svendsen.