Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

DRAGKURS - LÄR DIN HUND DRA!
RÖ/RIMBO

Är du nyfiken på att prova på drag med din hund? Det är en superrolig träningsform som tränar upp både hundens och matte/husses fysik med framförallt samarbete. Drag är verkligen en bra aktivering och träningsform om det görs på rätt sätt.

På den här kursen kommer vi gå igenom grundläggande teori och praktik hur du startar träningen. Stort fokus kommer att läggas på hundens fysik för att undvika framtida skador. Under kursen är det viktigt att du tränar på dina läxor för att hunden ska komma i god fysisk form så hunden klarar av övningarna på kursen och för att undvika skador.

All träning individanpassas efter din och din hunds förutsättningar och de mål ni har med er träning.

Till kursen kommer du behöva ha med dig en bra dragsele som sitter bra på din hund med bra passform. Behöver du hjälp med att välja en sele så hör av dig i samband med din anmälan.

På kursen kommer vi att inrikta oss på barmarksdraget. Man väljer själv som man vill springa eller välja ett fordon som cykel eller kickbike. Fordon tar du med själv. För dig som väljer att springa finns möjlighet att få hjälp med enklare löpteknik. Ta på dig bra skor och kläder du kan svettas 

Kursens innehåll

  • Genomgång av barmarksdarg i teori och praktik 
  • Utrusting och säkerhet 
  • Vanliga skador och vi förebygger dessa!
  • Genomgång av hundens rörelser 
  • Få motovation att vilja dra
  • Grundläggande dragträning 
  • Grundläggande kommandon och hur de tränas in
  • Träningsschema


Förkunskaper: Inga! Både du och hunden kan komma otränade, träningen läggs på en nivå som ni klarar av. Är hunden och du i bra fysisk kondition kan ni givetvis träna lite hårdare under kursen. 

Söndagar:  4/10, 11/10, 18/10, 25/10 - 2020 
Pris: 2 600 kr
Max: 6 ekipage
Tid: 9:30-11:30
Plats: Svedenvägen 5, Rö 
(Hundredas lokal)

Första tillfället är endast teori utan hundar i Hundredas lokal. Här kommer vi gå igenom teori om drag och titta på utrustning. Behöver du hjälp att mäta din hund för att kunna beställa rätt sele? Ta med hunden så mäter vi i slutet av lektionen. Rekommenderar helfodrad nomesele från www.sundpro.se 

Alla hundar oavsett ras kan dra!

Sluten facebookgrupp ingår i kursen där deltagarna får ställa frågor mellan kurstillfällena för att få hjälp med träningen som görs på hemmaplan.

Om instruktören

Emma Hammar tävlar i barmarksdrag och deltog på SM 2016 med en 12:e placering med Border Collien Yxa. Tränar även drag för aktivering med sina Australian Shepherds. 
Tävlar just nu drag och biathlon med Ösa den ynsta i aussiegänget. 

Emma är diplomerad löpcoach och kan även hjälpa dig som förare med din löpning. Vill du ha hjälp med din egen träning? Maila till emma@hundreda.se