Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

BÄSTA STARTEN - LYDNADSDAGAR med HUNDREDA
GOTTRÖRA/RIMBO

Momentträning för lydnad startklass, klass 1 och appellklass med bästa starten konceptet!

Den här kursen riktar sig till dig som vill tävla lydnad och få en bra grund i moment och helhetsträningen. Kursen individsanpassas och du får själv välja vilka moment som du vill ha hjälp med under kursen. Du kan välja moment där du behöver hjälp med uppstarten eller moment som redan är påbörjade och som kräver en problemlösning för att ni ska ta er vidare. Du väljer helt själv!

Under praktiken kommer vi köra med en hund i taget så all fokus ligger på det ekipaget som tränar. Man lär sig också mycket av att titta på andra så det är perfekt att se många ekipage jobba med olika moment och sedan få fullt fokus på sin egen hund där alla engagerar sig. Du har alltså instuktörens ögon med 100% fokus i alla era pass ni gör under kursen!

Förkunsakper: Bästa starten grundkurs, den hittar du här.

Kursen bygger på boken Bästa starten som är skriven av Maria Brandel och Siv Svendsen. 

Här kommer vi jobba med att hund och förare gör momenten med stort fokus och engagemang som även håller i banor. Det ska vara roligt att träna lydnad!v.28 ons-tors 13-14 juli 2022
Pris: 3 400 kr
Max: 6 ekipage
Tid: 10:00-16:00
Plats: Skalhamra i Gottröra, RIMBO

TIPS! Vill du gå denna kurs men inte har förkunskaperna från "bästa starten" sedan tidigare så kan du gå den i anslutning till denna kurs dagarna innan och få ihop en lägervecka med fyra dagars hundträning. 

Kursen hålls på en fårgård längs väg 77 mellan Uppsala och Rimbo. Det ligger 2,4km efter Gottröramacken om du kommer från Rimbo hållet. Det finns både får och höns på gården. Har din hund svårt med dessa störningar så ange det i din anmälan. Dessa störningar förekommer på en del officiella Nose Work tävlingar så det är mycket bra att träna på detta!  

3,5 mil från Uppsala centrum och Norrtälje
1,4 mil från Rimbo 
6 mil från Stockholm 

Boende med hund i närheten av lägret

Kårsta/Rimbo
Sparrens bed and breakfast 
17 min från kursplatsen ​​

Norrtälje/Kappelskär
Fritidsbyn Kappelskäret 
Kappelskärs vandrarhem 
Marholmen 
Hvillan i Norrtälje
Hotell Roslagen
Norrtälje camping

Uppsala
www.booking.com finns många boenden där även hunden är välkommen.

Om instruktören

Jag som är instruktör på kursen "Bästa starten med Hundreda" heter Emma Hammar. Har själv fyra hundar i dagsläget, tre Australian Shepherd som alla har tävlat eller tävlar i lydnad, rallylydnad, Nose Work, Specialsök och barmarksdrag. Har också en Kelipevalp som ännu är ett oskrivet kort men fokus är tävlingslydnad och specialsök. Jag har jobbat som instruktör i många år inom flera hundsporter. Är utbildad Bästa starten instruktör för Maria Brandel och Siv Svendsen.