Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

Tävlings- och brukslydnad för Game on Puppy

Under två hela dagar har vi glädjen att gästas av Jessica Johansson från Game on puppy som håller kurs i lydnad med individuellt upplägg! 

Det spelar ingen roll vilken nivå ni är på, kanske har du en valp/unghund och vill ha hjälp med grundträning, eller så står du i startgroparna till din första tävling och vill ha hjälp med helheten. Kanske har du kört fast i ett moment och har slut på idéer, eller så vill du ha hjälp med uthållighet och bubbla. Kanske har du en erfaren tävlingshund där du behöver ha hjälp med finslipning och detaljer.
Oavsett vad så är du välkommen de här dagarna som kommer anpassas helt efter deltagarnas önskemål.

Vid anmälan vill Jessica veta detta om er: 
Ras
Ålder
Om du tävlat och vilken sport och klass
Vad du vill ha hjälp med (kortfattat)

Om Jessica Johansson
Jag älskar att träna, tävla och coacha andra hundägare till framgång oavsett om det gäller tävling, vardagslydnad eller problemlösning. Min filosofi är att hundträning ska vara rolig och lekfull, jag tränar med positiva effektiva metoder.
För 25år sedan började mitt hundintresse ta fart på riktigt, jag fick på nåder börja träna och tävla en av familjens erfarna Schäfer, klarade jag detta skulle jag få min helt egna Schäfervalp och resten är historia….
Jag har jobbat heltid med hundar sedan 2004 drev då hundpensionat, hunddagis, mobilt hunddagis och hundkurser. Har också i samarbete med polisen tagit hand om ett antal omhändertagna hundar innan de slussats till nya hem.
Nu satsar jag enbart på hundkurser, utbildningar, fortbildning för instruktörer, läger, föreläsningar och har dessutom många externa uppdrag varje år.

Mina egna hundar är: Border collien Riva som jag tävlat elitlydnad och elit bruksspår med, hon är svensk lydnadschampion. Vi tävlade på lydnads SM 2014 och 2015. Vi har varit med i spetsgruppen i lydnad med satsning mot landslaget, nu är hon en änglahund.

Kelpien Inka som tävlades i lydnad, agility och bruks främst av min dotter Emelie, hon är också en änglahund.
Frö är min Malinois som jag tävlat upp i Bruksspår elit, där planen var att satsa mot SM och sen skyddet, dock satte en ryggåkomma stopp för vår tävlingskarriär, vid tre års ålder konstaterades det att hon hade L7S1 med utvecklad spondylos, en stor sorg, så nu gör vi sådant som hon klarar av fysiskt, hon mår bäst när hon får arbeta, brukskarriären fick dock läggas ner .
Tima är en Sheltie som tränas och tävlas av min dotter Emelie i Agility, Lydnad och Rallylydnad.
Vårt nyaste tillskott är Cråka en Malinois som fyller 2 år 21-12-31 med henne satsar jag främst på Bruks och Lydnad. Hennes tävlingskarriär har precis startat, vi är uppflyttade till Lydnadsklass 1 och Lägreklass spår.
Tidigare hade jag flera schäfrar som jag tävlat elitbruks och -lydnad med.

Att jobba med olika typer av hundar och raser har utvecklat mig som hundtränare och instruktör. Visst finns det mycket individuella skillnader inom samma ras men det finns också otroligt stora skillnader mellan raser, detta har verkligen berikat min kunskapsbank och verktygslåda, det finns inte en mall som passar alla ibland måste man tänka utanför boxen.
Jag frilansar en del och skriver hundrelaterade artiklar för olika tidningar bland annat Brukshunden, Härliga Hund och Canis.
Jag har också tagit fram en ny produkt på marknaden – positionspinnen, du hittar den på produktsidan, där hittar du också instruktionsfilmer som jag gjort och olika träningsscheman.
Följ mig gärna på Facebook, youtube och instagram: Game on puppy där delar jag med mig av filmer tips och råd.

"Mitt mål är att ständigt utvecklas, bli bättre och ha sjukt kul efter vägen"

 


Kursen riktar sig till ekipage som vill utvecklas på tävlingsbanorna. 

Tävlings- och brukslydnad för Jessica på Game on puppy 
Tor-fre:
 3-4 augusti 2023 
Plats med hund (max 6 ekipage): 4 400 kr (planhyra och fika ingår i priset) Endast reservplatser kvar!
Observatörsplats: 1 600 kr - 2 observatörsplatser kvar!
Tid: 10:00-17:00
Plats: Skalhamra gård, Gottröra 
Kursen hålls på en fårgård längs väg 77 mellan Uppsala och Rimbo. Det ligger 2,4km efter Gottröramacken om du kommer från Rimbo hållet. Det finns både får och höns på gården. Har din hund svårt med dessa störningar så ange det i din anmälan. Dessa störningar förekommer på en del officiella Nose Work tävlingar så det är mycket bra att träna på detta! 

3,5 mil från Uppsala centrum och Norrtälje
1,4 mil från Rimbo 
6 mil från Stockholm 

OBS! Vid anmälan på kurs är anmälan alltid bindande (14 dagars ångerrätt lägger enligt lag från det att anmälan skickats in, därefter bindande anmälan oavsett anledning). Får du förhinder av något slag ansvarar du själv för att sälja platsen vidare. Krävs minst 5 deltagande ekipage med hund för att kursen ska bli av.