Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

NOSE WORK MILJÖBANA
Rö/Rimbo 

Nu kan äntligen Hundreda erbjuda kurser på vår fantastiskt roliga miljöbana! Banan har många olika delar med bland annat höga höjder, trånga och låga passager, oåtkomliga delar, rörliga objekt och underlag. Hundarna behöver använda sin nyfikenhet, mod och våga använda kroppen på många utav delarna i banan. 

Banan kan användas stegvis för att hundarna ska växa och känna sig som superhjältar när de far fram längs banan. Man börjar alltid på en nivå som är rimlig och lagom utmannde för individen innan man ger sig på nya utmaningar. 

Banan är under ständig utvecklning vart eftersom nya ideer växer fram. Så banan kommer fortsätta att växa med nya hinder och problemlösningar vilket ger otroligt spännande sökområden! 

Under våren 2021 kommer flera heldagskurser på Nose Work banan med olika teman. 

KURS 1
Fredag 21 maj 2021 - Från försiktig hund till en superhjälte!

För den hund som är försiktig och inte tar för sig eller för hunden som är bekväm och avbryter om det är för omständingt att nå fram. Den här kursddagen kommer vi bygga att motivation och lära hunden att våga använda kroppen. 

KURS 2 
Fredag 28 maj 2021 - Problem som kräver kreativa lösningar

Den här dagen lägger vi fokus på att gömmorna är placerade på jobbiga ställen där hunden måste lösa ett problem för att kunna komma hela vägen fram. 

KURS 3 
Fredag 4 juni 2021 - En helt ny nivå med höga höjder 

Höga gömmor kan vara nog så klurigt och på den här kursdagen jobbar vi med att hundarna ska våga använda kroppen för att visa vart de höga gömmorna sitter. 


Förkunskaper: Hunden kan doften eukalyptus och att du har ambitionsnivån att utvecklas inom Nose Work. 

Pris: 1 600 kr för en kursdag 
Max: 6 ekipage
Tid: 10:00-16:00 
Plats: Svedenvägen 5, Rimbo

Alla datumen är fristående kurser. Du anger i anmälan vilket datum och tema du vill anmäla dig till.