Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

NOSE WORK MILJÖBANA
Rö/Rimbo 

Nu kan äntligen Hundreda erbjuda kurser på vår fantastiskt roliga miljöbana! Banan har många olika delar med bland annat höga höjder, trånga och låga passager, oåtkomliga delar, rörliga objekt och underlag. Hundarna behöver använda sin nyfikenhet, mod och våga använda kroppen på många utav delarna i banan. 

Banan kan användas stegvis för att hundarna ska växa och känna sig som superhjältar när de far fram längs banan. Man börjar alltid på en nivå som är rimlig och lagom utmannde för individen innan man ger sig på nya utmaningar. 

Banan är under ständig utvecklning vart eftersom nya ideer växer fram. Så banan kommer fortsätta att växa med nya hinder och problemlösningar vilket ger otroligt spännande sökområden! 

BYGG DIN HUND STARK I TUFF SÖKMILJÖ!

Du kan själv välja vilka datum du vill gå. Det finns två teman att välja mellan.
  • De gröna datumen handlar om att utveckla hunden sök från den nivå den är på. Vi stärker hundens förmåga att använda kroppen för att ta sig fram till en gömma. Tanken är att hunden inte ska se hinder utan, den ska tänka problemlösning när det är tufft att ta sig fram! Doftbilden som används är i första hand är något som har ett eget värde för hunden, så som godisburk eller leksak. Självklart kan vi även placera ut hydrolat eller kong. Doftbilden och gömman ändras för varje hund om det behövs. 
  • De röda datumen liknar mer tävling och är redan förbestämda gömmor som alla hundar söker på. Här kommer hundens utmanas med placeringen av gömman, miljön och tiden. De kan även förekomma väldigt små doftbilder. Dofterna som används är eukalyptus och lagerblad. Alla hundar jobbar på samma gömmor under kvällen. 

Det är nya gömmor varje tillfälle vilket innebär att du och din hund kan delta på alla träffar och få nya erfarenheter varje gång. Jag tar alltid hänsyn till vilka ekipage som har anmält sig och planerar söken efter er. Banan har otroligt många möjligheter och ju fler gånger ni har varit på banan ju mer kommer ni kunna använda området till fullo! 

Grön: sökutveckling 
Röd: utmanande doftbilder 

Datum för våren 2022!
Tisdagkvällar kl.18:00-ca 20:30 

15/3 - Sökutveckling  - 2 platser kvar!
22/3 - Utmanande doftbilder  - 3 platser kvar!
29/3 - Sökutveckling - 2 platser kvar!
5/4 - Utmanande doftbilder - Endast reservplatser kvar!
12/4 - Sökutveckling - 2 platser kvar!

19/4 - Utmanande doftbilder - 2 platser kvar!
26/4 - Sökutveckling - 5 platser kvar!
10/5 - Sökutveckling  - Endast reservplatser kvar!
17/5 - Utmanande doftbilder  - 4 platser kvar!
24/5 - Sökutveckling - 2 platser kvar!
31/5 - Utmanande doftbilder - 4 platser kvar!
* Antal platser kvar uppdateras manuellt ca 1-2ggr/v
Senast uppdaterad 13 maj 2022


Ni väljer själva om ni vill gå enstaka tillfällen eller om ni vill boka fler eller gå hela kursen!

OBS!
Varje tillfälle räknas som en separat kurs. Det innebär att anmälan är bindande det tillfälle man har anmält sig till. Byten går endast att göra om det finns reserver som vill ha en plats på det tillfälle du har anmält dig till.  

700 kr per träff
3 900* kr för 6 träffar
7 600* kr för 12 träffar  
*Paketpriser gäller när man bokar in flera träffar vid ett och samma bokningstillfälle. 

Max: 6 ekipage (Vid färre ekipage än 4 minskas kurstiden)
Tid: 18:00-ca20:30
Plats: utomhus, Svedenvägen 5 i Rö 

Ta med kläder efter väder, rejäla och stadiga skor då det är ojämn terräng. Mer info skickas ut ca 1 vecka före kursstart.

Löptikar får delta! De får starta sist och göra alla övningar efter varandra. Tikskydd sätts på innan tiken går in på tomten.  

Du anger i anmälan hur många tillfällen du vill gå och vilka datum.