Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

RallyFOT - En stark position!
GOTTRÖRA/RIMBO

Fotgåendet är limmet som håller ihop rallylydnaden inne på banan. Man behöver lägga ner mycket tid och träning för att få till ett bra fotgående på både höger och vänster sida.

För att få en fin helhet och flyt inne på banan behöver hunden ha bra fokus och position. Ett bra flyt på banan ser snyggt ut men det ger så mycket mer än så. Känslan du och hunden kommer ha är oslagbar!

Är hunden fokuserad och går bra mellan alla skyltarna så kommer ni med lätthet att visa upp era fina moment ni lagt mycket tid på att lära in. Med andra ord blir det färre avdrag som nosen i backen (nos), stärkt koppel (sk), bristande samarbete (bris), hunden ur position (pos), förarfel (ff), fel övning (fel öv) osv. Många av alla dessa avdrag kommer för att hunden och föraren inte har ett samarbete i fotgåendet. Man har med andra ord inte rätt förutsättningar för att momenten ska utföras på topp vid skyltarna. Därför är fokus och fotgåendet limmet som ger den helhet ni har drömt om inne på banan.

Under den här kursen tar vi upp alla viktiga grunder för att få ett starkt fotgående och hur vi jobbar med det inne på banan. 

Förkunskaper: Inga

Ett perfekt komplement till denna kurs är Hundredas onlinekurs RallyFOT. Vare sig du gått onlinekursen innan eller vill gå den efter denna kurs. Självklart kan du gå denna fysiska kurs utan att gå onlinekursen. 

Vem har nytta av kursen? 

  • Du som vill börja med rallylydnad med en valp eller vuxen hund som inte tränat tidigare.
  • Du som har en hund som går för långt fram, bak, åt sidan eller som pendlar i position och behöver lära in rätt position.
  • Du som har ett fint fotgående på vänster sida men behöver hjälp med att komma igång fotgående på höger sida.
  • Du som behöver bättre bakdelskontroll i alla olika svängar.
  • Du som känner dig osäker på fotgående och vill få en härlig känsla och självsäkerhet i momentet.


RallyFOT - Två dagars kurs 
Datum: 15-16 augusti 2022
Pris:
 3 400 kr (planhyra och fika ingår i priset) 
Max: 8 ekipage
Tid: 10:00-16:00 
Plats: Gottröra, RIMBO

Kursen hålls på en fårgård längs väg 77 mellan Uppsala och Rimbo. Det ligger 2,4km efter Gottröramacken om du kommer från Rimbo hållet. Det finns både får och höns på gården. Har din hund svårt med dessa störningar så ange det i din anmälan. Dessa störningar förekommer på en del officiella Nose Work tävlingar så det är mycket bra att träna på detta! 

3,5 mil från Uppsala centrum och Norrtälje
1,4 mil från Rimbo 
6 mil från Stockholm 

KURSTIPS! Ett perfekt komplement till denna kurs är det tävlingsinriktande rallylägret för nybörjar/fortsätningsklass som ligger dagarna innan på samma vecka. Gå båda kurserna så får du med en fantastisk helhelt som kommer hjälpa er mot era tävlingsmål! 

Boende med hund i närheten av lägret

Kårsta/Rimbo
Sparrens bed and breakfast 
17 min från kursplatsen ​​

Norrtälje/Kappelskär
Fritidsbyn Kappelskäret 
Kappelskärs vandrarhem 
Marholmen 
Hvillan i Norrtälje
Hotell Roslagen
Norrtälje camping

Uppsala
www.booking.com finns många boenden där även hunden är välkommen.

Detta säger tidigare kursdeltagare som gått rallylydnad för Hundreda!

Fantastisk individbaserad hjälp, Man blir alltid bemött på et proffsigt personligt och härligt sätt! 
En av de bästa instruktörer jag har gått för! 

- Hannah

Vi har gått kurs för Emma Hammar på Hundreda och vi har lärt oss SÅ MYCKET, både Lyra och jag! Jag har massor med nya verktyg till min låda. 
Tack bästa bästa Emma för superbra coaching!! Och tack alla deltagarkompisar för otroligt trevligt sällskap och massa skojiga, nyttiga och intressanta diskussioner!! 

- Marie och Lyra