Fotograf Emma Hammar, Hundreda-5(mobil)

AUSTRALIAN SHEPHERD

Rue är parad med fina Haven!

Valparna beräknas runt den 20 juli 2022

RUE

Nikkitorpets Miss Brown 
SE52845/2015


Född 9 oktober 2015
HD/ED - A/UA
Ögon: UA 
Mankhöjd: 52cm
Vikt: 20kg
Genomfört MH med 3:a på skott

Tävlingsmeriter 

 • RLDN, RLDF, RLDA, SE RALLYCH
 • LD startklass
 • Tre diplom i båda Nosework klass 1 och 2 
 • Tävlar i Nosework klass 3 
 • Tävlar specialsök klass 1 
 • Godkänt anlagsprov vallning NHAT
 • Internationell utställning VG och G
 • Tävlar K9 Biathlon med bästa resultaten 4:e placering på 8km Muddy Paws 2021, 3:e placering Berga hundar sprint 2021
 • Arbetar som instruktörshund året runt 

RUE

Rue är en otroligt glad tjej som tycker livet är en fest och hon charmar alla var hon än kommer! Hon har alltid varit en otroligt lättsam hund och fungerar i alla situationer precis överallt sen dag ett. En tjej som mentalt har alla fyra tassar stadigt på jorden men rent fysiskt är alla fyra tassar alltid i luften. 
 
Rue är flockens klippa och alla förlitar sig på henne. Hon är en trygghet för alla. Hon har varit miljöstark och trygg i sig själv redan från start. När hon kom till oss som 8 veckors ung valp så kom hon in i en rätt ostabil flock. Men hon var så trygg i sig själv så väldigt snabbt så fann mina vuxna hundar en stor trygghet i Rue trots att hon bara var en liten valp. 
 
Hennes styrkor är helt klart hennes stabila mentalitet. Hon har ett fint språk med andra hundar, hon älskar människor (väldigt mycket) och är fin med andra djur. 
 
Rue har alltid kunnat hantera resurser som mat, ben och leksaker runt andra hundar, katter och människor. Hon kommunicerar på ett trevligt sätt om hon vill ha något för sig själv. Oavsett hur gärna hon vill ha något för sig själv är det aldrig värt en konflikt och hon lämnar hellre resursen än att det skulle bli tjafs. Rue har väldigt lite vakt och skärpa. Hon skäller några gånger när det kommer någon och viftar på svansen samtidigt som hon studsar på baktassarna rakt upp i luften likt Tiger i Nalle Phu i ren iver om att få hälsa på den som kommer. 
 
Hon har en stor nyfikenhet och gillar att samarbeta med människor vilket gör henne till en väldigt enkel träningskompis. Hon lär sig snabbt och hon gör allt med stor glädje. Hon har stark motivation för mat och älskar att leka och kampa. Hon får ofta agera lånehund på kurs och vem kan köra henne på plan precis som om de känt varandra hela livet. 
 
Rue har sen hon var 12 veckor gammal jobbat med mig som instruktörshund. I perioder kan det innebära att hon jobbar upp till fem dagar i veckan. Hon har alltid haft en naturlig och fin avknapp och ligger lugnt i timmar och väntar på att hon ska få showa och visa upp sig. Hon verkligen älskar att visa vad hon kan när andra tittar på! 
 
På träning och tävling är hon alltid peppig och glad. Hon gillar som sagt att visa upp sig. Det som är hennes svagheter och som visar sig ibland är brister i uthålligheten och att motivationen ibland är högre för människor runt om kring istället för på uppgiften. 
 
Hon gillar att träna och tar varje träning som en fest. Hon alltid är festens mittpunkt och bjuder alltid på sig själv. Finns inte ett enda träningspass där jag inte skrattar för att hon har en sådan rolig humor. Hon utför alltid sina uppgifter med glädje men det är aldrig på blodigt allvar.  
 
Hon är hunden som lever upp till sitt namn Ru(e) som är kängurun i Nalle Phu. 
 
-       Hon är nyfiken, älskvärd och en röd hoppande känguru! 

HAVEN

Meet Myown Creation Crispy
SE35049/2012 


Född 29 April 2012
HD/ED: A/UA
Ögon: UA. Han ögonlystes nu som 10-åring där veterinären endast fann åldersrelaterad utveckling (ej ärftlig)
Mankhöjd: 54cm
Vikt: 26kg
Genomfört MH med 1:a på skott

Tävlingsmeriter 
 • FDI & FDII
 • Svensk freestylechampion
 • Årets Freestyleaussie
 • Årets nybörjare Freestyle
 • 2:a Agria Freestyle Cup Final
 • HTM 1, HTM 2 och är uppe i HTM klass 3 
 • 1:a pris lydnadsklass 2
 • Pinne agilityklass 1
 • 9:a U-SM 2015 I agility
 • Jobbar inom reklam/tv
 • 2 CERT, 3 CK, 1 R-NORDC och BIR på utställning

Haven's MH

En film om Haven

Så här beskriver matte Haven

Haven, eller ”supermannen” som jag alltid kallat honom är min drömaussie som jag känner har allt det jag söker i en aussiehane❤️ Han är född 2012 och är en otroligt trygg, trevlig och cool hund med en utmärkt av/på-knapp, men med tryck, entusiasm och driv som heter DUGA i träning och tävling. En kille jag alltid kan lita på i alla lägen.

Han har sedan valp varit otroligt miljöstark till den graden att han nästan saknar självbevarelsedrift, och socialt kompetent och säker och gillar alla typer av människor och hundar. 

Haven är flockens trygga pelare och besitter varken vakt runt föremål, människor eller hundar. Han skäller när det knackar på dörren, men bara för att han är exalterad över att få säga hej. Han ska alltid hälsa en välkommen hem eller god morgon med ett enormt ”leende”(han besitter förmågan att ”grinna”/le med tänderna) på läpparna. Han är väldigt mysig, mån om att vara nära när man är ledsen och älskar att trycka sig så tätt intill de bara går i soffan eller kasta sig ned på rygg för att bli kliad på magen. Att vara familjens självutnämnda servicehund är också ett jobb han tagit sig an. Han hämtar posten entusiastiskt varje gång den dimper ned i brevinkastet och älskar att plocka upp saker som ramlat på golv och leverera dem till oss oavsett om det t ex rör sig om en penna, nycklar eller litet mynt.

Han är fantastiskt roligt att träna och älskar både all form av mat, kamp och jaktbelöning. Jag brukar till och med skämta om att han skulle hoppa från en klippavsats för en torrfoderkula  Hans stora glädje och entusiasm kan dock läcka över i lite ljudande om han är riktigt taggad. Det är däremot något som aldrig kommit fram som problem på tävling, utan främst yttrat sig på träning.

Meritmässigt så är Haven freestylechampion, tävlar htm klass 3, har en pinne i agility, 1:a pris lydnadsklass 2, jobbar inom reklam/tv då och då och har 2 CERT på utställning. Han är sparsamt tävlad då jag har haft en flock på 7 hundar där alla varit aktiva tävlingshundar samt så har livet kommit i vägen. I det vi dock har tävlat så har han alltid gett sitt allt och placerat sig högt med fina poäng. Mångsidighet är ett ord som klär honom väl och han har även testat på vallning en handfull gånger där han tände till snabbt.

Exteriört är han en maskulin stadig hane på ca 54cm och ca 26kg. Om jag ska beskriva hans exteriör så kan jag ta kritik från när han ställdes ut: 

”Utmärkt typ och storlek. Maskulin med fina proportioner. Maskulint huvud och uttryck. Fina ögon. Tippöron. Bra hals och rygg. Utmärkt lång svans. Välvinklad med bra stomme och tassar. Kropp med bra volym och förbröst. Rör sig med utmärkt steg och fast form. Vacker brun merle färg.” 

Haven har varit kärnfrisk från det att han flyttat hem till oss som 8 veckor.

RUE

HAVEN

Våra förhoppningar om kullen

Den här kombinationen mellan Rue och Haven tror vi verkligen är ”the perfect match”. De är så otroligt lika till sätt och mentalitet vilket gör att vi hoppas på en jämn kull med bra temperament.

Både Rue och Haven är lite äldre och har varit friska genom livet, det har även deras föräldrar och syskon varit. I och med deras ålder har de verkligen hunnit landa i sig själva och är två trygga hundar som fungerar i alla miljöer.

Vår förhoppning är att valparna kommer att bli lika stabila som sina föräldrar och blir lika bra hundar i vardagen som på träningsplanen. Vi hoppas även att de ska ärva föräldrarnas träningsglädje och bli lika lättbelönade som dem.
 
Vi tror verkligen att denna kombination kan bidra med positiva egenskaper till rasen i sin stora helhet men vi är även förhoppningsfulla på att utöka vår egen familj med en valp.
 
Vi är spända av förväntan och hoppas på flera små underbara mini Rue-Haven valpar!

Valpar från oss

Som uppfödare kommer jag att finnas med hela hundarnas liv och jag vill ha bra kontakt med mina valpköpare. 
 
Valparna kommer att födas upp på BARF som innebär att de får äta rått kött, ben, inälvor samt färska frukter och grönsaker. Valparna kommer inte få äta någonting som är processat, endast färsk, fryst eller frystorkat. 
 
Valparna kommer också att hanteras dagligen. De kommer få träffa flockens alla hundar samt några utvalda snälla och friska hundar som inte tillhör vår flock. De kommer att få åka bil, socialiseras med människor och barn samt träffa katt. 
 
Stor vikt kommer att läggas på att ge valparna goda erfarenheter under socialiseringsperioden med ljud, underlag, saker som rör sig, olika objekt och föremål mm. Vi kommer starta den viktiga socialiseringen och miljöträningen innan valpen levereras. Allt kommer anpassas efter valparnas olika utvecklingsfaser och i lagom dos exponering för att det inte ska bli varken för mycket eller för lite baserat på modern forskning. 
 
Vi kommer enbart sälja till hem som har ambition att träna och aktivera sina hundar varje vecka livet ut. Aussies är hundar som behöver arbeta oavsett hur stabila och trygga de än är från grunden. 
 
Vi har ingen turordning utan väljer valpköpare på känsla. Hem som erbjuder aktivering (och helst även tävling för meritering) kommer att prioriteras. Vi kommer även att prioritera hem som väljer att ge färskfoder/BARF, är ni intresserade av att veta mer om råutfodring det kan jag hjälpa er med det.

Vid intresse av valp

Är du intresserad av valp ur den här kullen så maila mig till emma@hundreda.se 

Jag vill endast ha första kontakten via mail. Skriv och berätta om er själva, vad för typ av hund ni söker och vad ni har för hem att erbjuda valpen. När valparna är födda kommer jag att börja kontakta er som har mailat. 

loading...
loading...